Ressortraad Blauwgrond presenteert conceptplan 2015
30 Jan 2014, 12:00
foto


De ressortraad van Blauwgrond presenteert vanavond het concept ressortplan 2015 aan de bewoners van het gebied. De kanttekeningen van de bewoners van dit ressort zullen worden meegenomen in het definitief plan.

Ondanks niet alle doelstellingen van 2013 zijn gehaald, zijn de leden erg enthousiast, zegt de ressortraad Blauwgrond in een persbericht. De betere organisatie van de vuilophaal, de langere openingstijden van het gezondheidscentrum te Geyersvlijt, de goed functionerende apotheek en het plaatsen van drempels bij scholen en gebedshuizen, somt de raad op als de successen van het vorig jaar. Ook zijn illegale vuilstortplaatsen in het gebied opgeruimd.

“Echter zijn we er nog niet. Met inspraak van de burgers en de welwillendheid van de centrale overheid, blijven we uitkijken naar een betere leef- en woonomgeving binnen ons ressort.” Bewoners zijn twee keer per maand terecht bij de bestuursopzichter van Blauwgrond om hun zegje te doen. Volgens de raad denken de bewoners nog veel te vaak dat een ressortraad onder de uitvoerende macht valt. “De ressortraad is een toezichthoudend orgaan op het overheidsgezag en wordt gekozen door het volk bij de Algemene, vrije en geheime verkiezingen,” benadrukt de raad.

Het ressort Blauwgrond is het grootste ressort van het district Paramaribo en wordt begrensd door de Atlantische Oceaan (noorden), de Suriname rivier (oosten), de Plutostraat (zuiden) en de Johannes Vermeerstraat (westen).

Het conceptplan 2015 wordt gepresenteerd om 19.00 uur in Sana Budaya.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May