Thema kinderboekenfestival Nickerie is ‘groeien’
30 Jan 2014, 10:00
foto


Het eerste Kinderboekenfestival in 2014 vindt maandag plaats in Nieuw Nickerie. Een team is sinds afgelopen week bezig de stands op te zetten en het voormalig Bikini-terrein aan de Waterloostraat helemaal klaar te maken. Vanaf maandagochtend 8 uur gaat de poort open voor de schoolkinderen en hun leerkrachten. De feestelijke opening vindt om 5 uur ’s middags plaats met gasten uit de stad en Nickeriaanse hoogwaardigheidsbekleders.

De 140 medewerkers, onder wie 60 Nickeriaanse vrijwilligers, medewerkers van de Algemene Onderwijs Bibliotheek en studenten van de pedagogische instituten – verwachten 4.000 kinderen op dit festival, dat duurt van 3 tot en met 5 februari. Uit de stad gaan er 75 vrijwilligers en andere medewerkers het Nickeriaans voorbereidingsteam ondersteunen.

Groeien
Het thema van de komende Kinderboekenfestival is ‘groeien’. Alle aspecten van het groter worden zullen aan de orde komen. De workshop ‘Quality Time’, die al eerder is gehouden, zal op 3, 4 en 5 februari in de middaguren worden herhaald. Tijdens de workshops komt aan de orde hoe belangrijk het is om met kinderen te spelen en hoe je dan het beste kunt doen.

Het (oud-Bikini-)terrein zal tijdens het festival plaats bieden aan 45 verschillende activiteiten, van voorlezen tot zelf een verhaal schrijven, maar ook poppenkast en muurschilderen. Bij alle activiteiten staan boeken centraal. Het Kinderboekenfestival wordt in 2014 verder nog gehouden in Paramaribo (3 t/m 8 maart), Marowijne: (2 t/m 4 april) en Para (28 t/m 30 mei ).

De organisatie ligt in handen van de Stichting Projekten, namens de Nationale stichting Kinderboekenfestival Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May