Vrijdag officieel vrije dag; Bedrijfsleven boos
28 Jan 2014, 12:28
foto


De raad van ministers heeft zojuist geformaliseerd dat vrijdag, het Chinees Nieuwjaar, een nationale vrije dag wordt. President Desi Bouterse die nu een staatshoofdenvergadering van Celac in Cuba bijwoont, heeft de instructies achtergelaten. Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), zegt aan Starnieuws dat hij sinds gisteren tientallen telefoontjes heeft gekregen van boze ondernemers.

Formeel moet de raad van ministers dit besluit goedkeuren. De beslissing moet ook in het staatsblad worden gepubliceerd, voordat deze van kracht is. Hoewel in het concept-rapport over feestdagen het Chinees Nieuwjaar ook is opgenomen, zijn er nog geen beslissingen genomen over de reorganisatie van de nationale dagen.

Door het late besluit van de regering zijn de consequenties groot. Behalve dat het bedrijfsleven geconfronteerd wordt hiermee, zullen ook diverse rechtszaken die voor die dag gepland waren, niet doorgaan. Sommige verdachten komen hierdoor vrij. Welzijn merkt op dat het bedrijfsleven deze kwestie niet zo zal laten. "Wij moeten de overheid tot orde roepen. Deze gang van zaken kan niet worden geaccepteerd, want het is funest voor de planning van de productie. Op die dag moet er ook 200 procent worden uitbetaald aan werknemers". Volgens Welzijn zal er zwaar protest worden aangetekend tegen dit soort 'overnight' besluiten.
Advertenties