Brand Colombiaanse gevangenis eist negen levens
28 Jan 2014, 12:00
foto


Minstens negen mensen zijn gedood en tientallen anderen zijn gewond nadat een brand was uitgebroken in een gevangenis in het noorden van Colombia.

Het vuur begon maandag in de gevangenis in de kustplaats Barranquilla na een gevecht tussen gevangenen na routine-inspecties op drugs en wapens. De gedetineerden hebben hun matrassen in brand gestoken nadat bewakers traangas op hen afvuurden in een poging de gevechten te beslechten, meldt de Colombiaanse zender RCN.

Zo’n 42 gewonde gevangenen zijn naar het ziekenhuis in de buurt van de overvolle Modelo gevangenis gebracht. Het heeft tot vanmorgen in de vroege uren geduurd voordat de brand onder controle was.

Vier van de slachtoffers zijn in het ziekenhuis overleden aan hun brandwonden, terwijl er vijf anderen zijn omgekomen tijdens de brand in de gevangenis. Na een dag van controles in de cellen hadden de gevangenisbewakers drugs, messen en mobiele telefoons in beslag genomen. De gevangenen werden daarop boos en ontstond er een gevecht tussen bendes.

De gevangenis die een capaciteit heeft voor 400 gevangenen, had er op het moment van de brand ongeveer 1.200.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May