Minister Rusland: Salarissen worden maandagochtend gestort
27 Jan 2014, 00:00
foto
Minister Andy Rusland van Financiën.


"Zoals gebruikelijk zijn de stukken voor uitbetaling van overheidssalarissen op de 24ste naar de Centrale Bank van Suriname gestuurd. Omdat het weekend ertussen is gekomen, worden de ambtenaren maandag uitbetaald", zegt minister Andy Rusland van Financiën desgevraagd aan Starnieuws.

De bewindsman merkt op dat er niks aan de hand is. Er zijn diverse geluiden te horen dat de regering geen geld zou hebben om de salarissen uit te betalen. Rusland weerspreekt dit. De overheid betaalt doorgaans twee tot drie dagen vóór het einde van de maand de salarissen uit, legt hij uit. In december wordt er rekening gehouden met de kerstdagen, vandaar dat de ambtenaren eerder de beschikking hebben over hun geld.

Rusland merkt op dat het steeds passen en meten is. Dat is al jarenlang, dwars door verschillende regeringen het geval. Dat er een begrotingstekort is, is al jaren bekend. "Maar het komt nooit voor dat de salarissen niet worden betaald. Er is geen enkel reden om te denken dat ambtenaren niet op tijd uitbetaald worden", garandeert de bewindsman. De Centrale Bank zal de gelden maandagochtend overmaken, waarna de verschillende banken deze kunnen storten op de rekeningen van de ambtenaren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May