Jessurun: Investeringen Iamgold niet vóór 2015
26 Jan 2014, 16:00
foto
Winston Jessurun, voorzitter van DA91


Winston Jessurun, voorzitter van DA91, heeft er geen woorden voor om te wijzen hoe het volk zand in de ogen wordt gestrooid. De topman van Iamgold, Steve Letwin, heeft meegedeeld in een verklaring vanuit Canada dat er geen investeringen gedaan zullen worden in Rosebel vóór 2015. "En toch heeft de governor van de Centrale Bank van Suriname gezegd dat mede op basis van de investeringen in de goudsector er een economische groei voor dit jaar van 4% wordt verwacht.


Jessurun meent dat de regering en de Centrale Bank wel degelijk op de hoogte moeten zijn dat de investeringen in de goudsector nu niet zullen komen. "Maar de president zwijgt als het graf", zei Jessurun op de 'opo-yari bijeenkomst' van de Surinaamse Partij van de Arbeid zaterdagavond. Hij wees er op dat de president ook deed alsof hij niks wist van de concessies die in Tigri-gebied waren uitgegeven. Nog steeds is er geen duidelijkheid hierover. Volgens de politicus wordt er één stap vooruit gezet en twee stappen achteruit.

"Wij hebben in De Nationale Assemblee gewezen op dat we de haalbaarheidsstudie van Rosebel nog niet hebben", merkte Jessurun op. Volgens ceo Letwin van Iamgold is de kostprijs voor goud bijna even hoog als de verkoopprijs. De goudmaatschappij zal volgens Jessurun op basis hiervan nog niet investeren in de uitbreiding van de mijn. Hij maakt zich ernstige zorgen over de situatie in het land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May