Santokhi waarschuwt voor ondergrondse actie regeerders
26 Jan 2014, 02:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Chan Santokhi, blijft waarschuwen voor zaken die behoorlijk verkeerd kunnen gaan bij de komende verkiezingen. In kleine kamers zouden mensen met allerlei zaken bezig zijn om het kiesstelsel te wijzigen en politieke combinaties voor de verkiezingen te verbieden. Santokhi merkte op dat mensen ook ondergronds bezig zullen zijn in de verkiezingsstrijd die komt. Deze zal volgens hem niet gemakkelijk zijn.

Santokhi sprak zijn bezorgdheid opnieuw uit op het podium van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. "Dit zal geen strijd zijn waarbij de tegenstanders zich makkelijk van deze regeringspositie zullen laten wegstemmen. Laat mij het heel correct zeggen: zullen laten wegstemmen. Zij zullen daarbij ook een strijd leveren", zei Santokhi.

Ondergrondse methoden
De VHP-voorzitter merkte op dat hij 'ouwru skowtu' is. Hij benadrukte dat rekening gehouden moet worden "met de cultuur van deze mensen". Hij haalde aan dat het niet alleen een cultuur is van onderhandse activiteiten. "In a regering disi, delen de fu a regering san lobi a ondergrondse tu en daarvoor moeten we waken", betoogde de politicus. Hij gaf zijn gehoor mee dat de strijdmethoden zeker niet beperkt zullen zijn tot de methoden die in de democratie worden gehanteerd.

Santokhi merkte op dat in besloten discussies gesproken wordt over verruimen van aantal zetels "ten faveure van hen". De VHP-leider zei dat de samenleving verlost moet worden van deze regering en weer hoop moet krijgen. Er moet zo snel mogelijk gewerkt worden aan de nieuwe en sterke combinatie. De verkiezing moet in één keer worden gewonnen, zodat het geen probleem wordt om een regering te vormen. Dat is volgens Santokhi de verwachting van het volk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May