Oplichter na tien jaren gearresteerd
25 Jan 2014, 15:30
foto


Het Ondersteuningsteam (OT )van het Korps Politie Suriname (KPS) is erin geslaagd om Orpheo R. vanochtend aan te houden. Hij wordt verdacht van oplichting en wist langer dan tien jaren uit handen van de politie te blijven. De aanhouding vond plaats te Waterkant waar hij aan het borrelen was met enkele vrienden.

De 33-jarige Orpheo R. was sinds 2003 geplaatst op de opsporingslijst van gezochte criminelen van de politie. Door de procureur-generaal werd indertijd zijn opsporing en aanhouding ook gelast. Het vermoeden bestond dat hij was uitgeweken naar Nederland.

Orpheo R. wordt onder meer ervan verdacht op slinkse wijze een Nederlander in de jaren 2002 en 2003 van een groot geldbedrag in euro's te hebben opgelicht. Deze zaak was bij Bureau Nieuwe Haven in behandeling. De politiespeurders hebben de zaak nog altijd gevolgd en na een goede voorbereiding is OT ingeschakeld.
Bij de aanhouding heeft Oprheo R. zich niet verzet. Het voertuig waarmee hij was, is in beslag genomen. Hij is overgebracht naar Bureau Nieuwe Haven waar hij nu onder bewaking gratis onderdak geniet.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May