AZP-directeur blij met komst tweede SEH
25 Jan 2014, 07:00
foto
Antoine Brahim, directeur AZP. (Foto: René Gompers)


Antoine Brahim, directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is blij met de komst van nog een centrum voor Spoedeisende Hulp. Brahim hoopt dat de druk op AZP heel gauw minder wordt, zodat het ziekenhuis zich beter kan concentreren op zijn 'core business': het verschaffen van specialistische medische zorg.

Het aantal gevallen waarbij AZP medische zorg verleent, komt jaarlijks neer op ruim driehonderdduizend. Hierbij zijn alle afdelingen opgeteld. De SEH alleen behandelt 52.000 gevallen per jaar, zegt Brahim aan Starnieuws. "Dat is inderdaad te hoog. Daarnaast heb je ook dat de helft van de mensen niet zo ernstig is. Ik hoop dat de druk nu gaat verminderen doordat de minder ernstige gevallen bij St. Vincentius Ziekenhuis behandeld kunnen worden." Het AZP en SVZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Stabiliseren en doorverwijzen
De nieuwe afdeling is goed ingericht. Het apparatuur is 'up to date'. Vijftig artsen en verplegers zullen 'around the clock' in actie zijn. Manodj Hindori, algemeen directeur van SVZ merkt op dat de ernstige gevallen doorverwezen zullen worden naar het AZP. "In sommige gevallen heb je specialisten nodig. Die disciplines hebben we nog niet in huis" geeft Hindori aan. "Wij gaan wel behandelen en stabiliseren, voordat het AZP aangedaan wordt."

Brahim zegt dat deze ontwikkeling het AZP stimuleert om sneller nieuwe en 'on going' projecten door te voeren. "Ondertussen zullen we zoveel mogelijk steun geven aan de nieuwe SEH. Het gaat erom dat deze dienst optimaal verzorgd wordt." Minister van Volksgezondheid Michel Blokland verwacht dat de samenleving een steentje bijdraagt aan het ontlasten van AZP. "Ik hoop dat zodanig gebruik gemaakt wordt van de SEH, dat de mensen die in acute nood verkeren snel geholpen kunnen worden."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May