SEH St. Vincentius Ziekenhuis hanteert zelfde tarieven AZP
25 Jan 2014, 00:00
foto
Er wordt een toost uitgebracht op op de SEH na de opening door president Desi Bouterse. (Foto: René Gompers)


De Spoedeisende Hulp (SEH) van St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) en die van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hanteren dezelfde tarieven. De eerste patiënten zijn na de opening reeds behandeld. Tijdens de proefperiode van twee weken hebben 145 patiënten de SEH bezocht, deelt algemeen directeur Manodj Hindori aan Starnieuws mee.

On- en minvermogenden en zestigplussers moeten als drempelkosten SRD 40 betalen. Voor verzekerden bij het Staatsziekenfonds en particulieren wordt een tarief van SRD 50 gehanteerd. Mensen die voor eigen rekening de SEH aandoen, bedrijven en buitenlanders moeten SRD 100 ophoesten voor de behandeling.

Hindori antwoordt op de vraag of ook ambulances ingezet zullen worden om mensen op te halen, bevestigend. Indien een huisarts belt naar de SEH dat een patiënt dringend vervoerd moet worden, zal SEH-arts met de collega afstemmen over het uitsturen van de ambulance. Indien de patiënt rechtstreeks belt naar de SEH, dan zal de SEH-arts beoordelen of een ambulance moet worden uitgestuurd of dat de mensen liever zelf kunnen komen. Hindori merkt op dat de ambulance niet gratis is. De kosten zijn voor rekening van de patiënt.

De SEH van het St. Vincentius Ziekenhuis is te bereiken op het nummer 124.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May