President dient anti-corruptiewet in bij DNA
22 Jan 2014, 11:00
foto


President Desi Bouterse heeft de 'anti-corruptiewet' ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). Clairy Linger, belast met het secretariaat van de president, bevestigt tegenover Starnieuws dat het ontwerp gisteren is ingediend bij assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

DOE-voorzitter Carl Breeveld om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat dit een stap in de goede richting is. "Maar de ontwerpwet moet gauw op de agenda geplaatst worden voor behandeling. En belangrijk is dat opgetreden wordt tegen corruptie", benadrukt hij.
De anti-corruptiewet was tijdens de vorige regeerperiode al ingediend bij het parlement. Deze was al in behandeling in de eerste ronde, toen onder voorzitterschap van Paul Somohardjo. Het ontwerp is teruggenomen door de regering om aanpassingen te plegen. "Ik ben benieuwd naar het oorspronkelijke ontwerp en dat wat nu is ingediend", merkt Breeveld op.

De ontwerpwet heeft ook voor stevige discussies gezorgd in de Staatsraad. Starnieuws verneemt dat er diverse kanttekeningen zijn geplaatst. De meeste zijn overgenomen door de regering. "Nu de president de ontwerpwet ingediend heeft, kan hij ook zeggen hoe hij de vele corruptieschandalen gaat aanpakken. Het moet niet een formaliteit zijn omdat de verkiezingen naderen. Er moet ook gehandeld worden", stelt Breeveld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May