Uitleveringsprocedure Edmund Muntslag gestart
22 Jan 2014, 09:50
foto
Edmund Muntslag


De uitleveringsprocedure tegen Edmund Muntslag is maandag begonnen in de rechtszaal in Port of Spain, Trinidad & Tobago. De 29-jarige Muntslag wordt in de Verenigde Staten gezocht voor vermeende samenzwering om drugs in dat land te smokkelen.

Muntslag verscheen voor hoofdrechter Marcia Ayers-Caesar. Er was een getuige opgeroepen. De getuige, Marlene Juman die de permanente secretaris is van het Bureau van de procureur-generaal, is gehoord nadat advocaat Jagdeo Singh het bewijsmateriaal had aangedragen. Singh is de vertegenwoordiger van de Verenigde Staten, die om de uitlevering van de verdachte heeft gevraagd.

Juman is aan een kruisverhoor onderworpen door advocaat Keith Scotland, die de belangen van Muntslag behartigt. Er zijn vragen gesteld over de Amerikaanse gevolmachtigde Adam Fee, de advocaat die de documenten heeft doorgestuurd voor de uitlevering van Muntslag.

Tijdens de gehele zitting is Muntslag bijgestaan door de Nederlandse vertaler Zaitoen Badloe-Klaverweide die de procedure voor hem verduidelijkte. De VS wil Muntslag vervolgen voor vermeende samenzwering met anderen om tien kilo cocaïne tussen 2011 en 2013 in het land te smokkelen.

Muntslag zou zijn handelingen hebben gepleegd samen met Dino Bouterse, die in de VS vastzit voor drugs- en wapensmokkel. De zaak van Muntslag dient weer op 18 februari.

De Surinaamse zakenman is op 29 augustus kort na zijn aankomst op Trinidad en Tobago aangehouden. Dino is ook in augustus gearresteerd, maar dan in Panama gearresteerd en overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten. Hij verscheen in november voor de rechter in New York.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May