Tigri sab pe...
21 Jan 2014, 21:00
foto


Tigri sab pe e kras ing go, precies pe maka no dé. Een oud Surinaams gezegde dat zeer zeker opgaat voor de huidige president en zijn kornuiten.
Het is al weken bekend dat Guyana illegale activiteiten ontplooit op Surinaams grondgebied. Maar van onze president hoor je niets. Deze man kan alleen op het podium staan en zijn eigen landgenoten kleineren en bespotten.

Onze jungle commando is nergens te bekennen als het gaat om de jungle van Suriname die door buitenlanders illegaal wordt betreden en bezet. Deze goede man heeft ervoor gezorgd dat er een binnenlandse oorlog is gekomen. Noemt zichzelf ex-jungle commando, maar is een papieren tijger die als de dood zo bang is voor de Guyanezen.

Moi boi Somo, die zal al in contact zijn getreden met de buitenlanders om af te spreken wat er voor hem in zit. Deze man is niet eens het predicaat papieren tijger waard.

Ha, Sheriff, die wil wat doen maar kan niets doen, denk ik, maar heb ook mijn twijfels. Deze goede man is 4 jaar minister van Justitie geweest. Heeft hij nooit gedacht dat een vreemd land ons grondgebied in zijn bezit heeft?

Waar zijn de grote zonen van Suriname gebleven die voor zijn moeder aarde kunnen en willen opkomen. Ons grondgebied is van ons, kom je eraan dan kom je aan ons.
Geachte Surinamers, landgenoten, val niet in slaap als de politici slapen. U zult de generatie na u antwoord moeten geven wat uzelf eraan heeft gedaan om de bezetters eruit te schoppen.

Sranang kondre man oe opo, Sranan gron e kari joe!
U zult binnenkort de politici bij u zien langskomen om te bedelen voor uw stem. Laat u niet inpakken door de macho praatjes van de president. Met een verdachte als staatshoofd zullen criminelen het land willen overnemen. Zoonlief wilde het land voor terroristen open stellen. Van zowel vader als zoon kun je niets verwachten, eigen belang, eigen voordeel eerst en landsbelang heeft alleen voorrang op het politieke podium om de “domme” kiezers aan te trekken.

Beste mede landgenoten, u bent aan zet!
Vraag om verantwoording, geef opdracht aan de politici die in dienst is van u.
Laat u niet inpakken!

Geachte president, dit is uw kans om te laten zien hoeveel u van Suriname houdt. Schop de indringers eruit en kom dan op het podium om je show te geven!


Arjun - Singh
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May