Fols plaatst vraagtekens bij heropstarten naschoolse opvang
20 Jan 2014, 12:00
foto
Marcellino Nerkust, president Fols


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) kan zich het enthousiasme om vandaag tot herstart over te gaan van het project Naschoolse opvang als politiekproject best begrijpen. Maar daartegenover staat dat de onderwijsgevenden die hebben meegedaan helemaal nog geen zicht hebben op de uitbetaling van de gewerkte uren.
Dat er middelen voor het project zijn vrijgemaakt betekent nog niet dat de vergoeding al op de bankrekening staat of dat ze al een plaatsje hebben gevonden in de portemonnee, zegt Marcellino Nerkust, president van de Fols.

Waar het schort met betrekking tot de uitbetaling zal nooit precies worden achterhaald. De onderwijzers moeten maar genoegen nemen met: “Het ministerie heeft SRD 90.8 miljoen voor dit jaar uitgetrokken voor de naschoolse opvang; dat er bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling wordt aangedrongen om uiterlijk februari dit jaar alle achterstallige tegoeden uit te betalen of dat er gehoopt wordt; dat het ministerie van Onderwijs daadwerkelijk werk van maakt om de mensen hun geld te geven.”

Formuleringen die op nieuwssites zijn verschenen waaruit op geen enkele wijze zekerheid van betaling kan worden gedestilleerd. De Fols wijst het project niet af, omdat veel kinderen in voornamelijk achterstandswijken met een hongerige maag naar school komen, in die situatie de schooluren doormaken om daarna weer naar huis te gaan. Ouders zijn niet in staat om dagelijks voor een brood- of warme maaltijd te zorgen. Het project komt wel goed uit voor die kinderen die het echt nodig hebben, zegt Nerkust.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May