Nickerie viert geboortedag profeet Mohammed groots
20 Jan 2014, 16:00
foto
Vele gelovigen hebben gezamenlijk de geboortedag van profeet Mohammed gevierd in Nickerie.


De geboortedag van de heilige profeet Mohammed is groots gevierd in Nickerie. Zo’n honderd versierde auto’s hebben onder begeleiding van de politie motor surveillance ongeveer 30 kilometer gereden door de straten van het district.

Organisator Ashabe Islam Nickerie zegt dat ongeveer 650 personen uit alle ressorten de herdenking hebben bijgewoond. Tijdens de dienst waar behalve Surinaamse maulana’s ook 1 uit Nederland en 1 uit India aanwezig waren, zijn het leven en de gewoontes van de profeet voorgehouden aan de bezoekers.

Ofschoon officieel de geboortedag van Mohammed, Ied Miladun Nabie, dit jaar op 13 januari valt, heeft de organisatie ervoor gekozen deze gisteren te herdenken. “We hebben voor het weekend gekozen, omdat de 13de midden in de week viel en het voor de mensen ondoenlijk was om de viering op die dag te organiseren,” zegt coördinator Moennaf Madhar aan Starnieuws. Hij is zeer tevreden met het verloop en de opkomst. “De moslims van Nickerie hebben wederom getoond dat zij de waarde van de profeet koesteren.”

De gelovigen hadden het weer mee. Zo heeft de 79-jarige Soekoeran Sewratton-Sardha meer dan 500 meter met haar rollator afgelegd om de moskee te bereiken. “Enkel voor de liefde voor de islam en de profeet.” Haar inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. De organisator had voor haar een eervolle vermelding en een presentje.

Het is het achtste opeenvolgende jaar dat de geboortedag van de profeet op zo'n wijze wordt herdacht. Madhar ziet de stoet auto's elk jaar groeien. Opmerkelijk vond hij ook de aanwezigheid van veel jongeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May