OW ruimt grote illegale vuilstortplaats op
20 Jan 2014, 06:00
foto
Openbare Werken heeft deze illegale vuilstortplaats bij het Zusterproject opgeruimd. (Foto: ASP)


Het ministerie van Openbare Werken heeft een grote illegale vuilstortplaats die in het Miethoproject (Zusterproject achter Morgenstond) was gecreëerd door buurtbewoners, opgeruimd. De mensen in de omgeving is meteen ook gezegd dat er sancties zullen volgen indienen ze toch weer vuil dumpen. Tegelijkertijd heeft het ministerie ook ervoor gezorgd dat in deze buurt een speciale aannemer wordt ingezet om alle vuil op te halen.

Twee districtsraadsleden die actief betrokken zijn geweest met het opruimen van de buurt zijn Sherida Linger en Cynthia Lapar. ''Wij vragen aan de samenleving om geen vuil hier te gooien. Er is een aannemer ingezet en deze komt op reguliere tijdstippen het vuil ophalen'', zegt Linger.

Onderdirecteur dienstverlening van Openbare Werken Hrishi Oemraw zegt in een reactie dat niet alleen dit gebied een groot probleem is geweest. ''Ook op Latour, naast Telesur hebben wij een soortgelijke stortplaats moeten opruimen, waar de situatie zelfs bijna is geëscaleerd. ''Het stonk er vreselijk, dat je niet langs kon lopen en de buurtbewoners hadden last van ongedierte'', zegt Oemraw. Hij merkt op dat buurtbewoners vaker conflicten met elkaar kregen, omdat er groepen waren die het vuil op deze plek dumpten, terwijl anderen dat niet deden. ''Uiteindelijk deden zij allemaal mee''. De OW-topper wijst er op dat hygiëne begint bij de mens zelf en vraagt aan de burgerij om de aanwijzingen van het ministerie stipt op te volgen.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May