Actie VOS-leraren afgeblazen
19 Jan 2014, 16:35
foto
Minister Ashwin Adhin en staf tijdens de persconferentie zondag. (Foto: René Gompers)


De middelbare scholen zijn morgen normaal open. De aangekondigde actie van de Bond van Leraren (BvL) is vandaag afgeblazen na een gesprek met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Minister Ashwin Adhin zei zondag op een persconferentie dat zaken zijn uitgesproken en de plooien zijn gladgestreken.

Er wordt gewerkt aan oplossingsmodellen. De leraren van de scholengemeenschap Voortgezet Onderwijs voor Senioren in Tamanredjo waren sinds woensdag in actie. De minister had hen opgedragen om maandag het werk te hervatten. De bewoordingen in een persbericht van het Minov zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de leraren, die aangesloten zijn bij BvL. Er was een actie aangekondigd voor maandag.

Adhin deelde mee dat de woorden in het algemeen bedoeld waren. De minister merkte op dat leerkrachten niet worden gemuilkorfd, zoals de BvL dat verwoordt. Er is correctie gepleegd door de minister. De BvL en het Minov hebben zaken uitgesproken. Aanvankelijk ging het gesprek stroef, maar partijen hebben elkaar uiteindelijk gevonden, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies aan Starnieuws.

Het probleem van elektriciteit op VOS Tamanredjo wordt opgelost, deelde Adhin mee. De EBS is bezig met de aansluiting. Over andere zaken moet de directie van de school rapporteren aan het Minov. De communicatie is volgens de minister niet via de juiste lijn gevoerd en dit moet worden gecorrigeerd. In elk geval zullen er geen acties gevoerd worden en het onderwijsproces vindt normaal plaats op de scholen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May