Havenbeheer zoekt mogelijkheden voor Nickerie
19 Jan 2014, 09:00
foto


De rehabilitatie van de haven in Nickerie ondervindt stagnatie. Daar kan NV Havenbeheer nog niet beginnen met het werk door gebrek aan geld, zegt directeur Andrea Talea. “We hebben te maken met een financieringsprobleem in combinatie met een terugverdiencapaciteit. Samen met de overheid, in deze de Centrale Bank van Suriname en het ministerie van Financiën, zijn wij bezig te kijken naar modaliteiten voor de financiering”.

“Aan de andere kant kijken we ook uit naar potentiële klanten die mogelijk een deel of zo niet de gehele haven af willen huren om zo geld in het laatje te krijgen. Dit geld kan worden gebruikt om de haven in Nickerie te rehabiliteren”. Begin deze week is de directie van Havenbeheer gesproken met een potentiële klant. Onderwerp van bespreking was de interesse van de ondernemer om gebruik te maken van de Nickerie havenfaciliteiten. Het gaat om het afhuren van de havenkade voor het lossen en laden. Er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt.

Havenbeheer zal volgens Talea ook nagaan wat de minimale randvoorwaarden moeten zijn zodat de onderneming haar activiteiten kan ontplooien. “Afhankelijk van wat de ondernemer aangeeft, kunnen wij nagaan of wij aan de minimale vereisten kunnen voldoen om de haven alvast voor deze onderneming klaar te maken. Dan staat volgens de directeur de weg open voor een intentieverklaring. Aan de andere kant blijft Havenbeheer met de overheid nagaan wat de mogelijkheden zijn voor financiering om de haven van Nickerie volledig te rehabiliteren. Voor welke opties dan ook wordt gekozen, zal zeker in het project direct moeten worden meegenomen het uitbaggeren van een gedeelte van de Nickerierivier en hoe het gefinancierd geld terug te betalen, zegt Talea.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May