CCK ook tegen verkoop Warenhuis Kersten
18 Jan 2014, 12:00
foto


De lidkerken van het Comité Christelijke Kerken (CCK) zijn solidair met de Evangelische Broedergemeente Suriname en vindt dat de verkoop van het Warenhuis Kersten gestuit moet worden. Het CCK wijst in een verklaring, getekend door vicevoorzitter bisschop Wilhelmus de Bekker, er op dat het hier gaat om een voormalige zendingsfirma sinds 1968 gevestigd op de hoek van de Dominee- en Steenbakkerijstraat, in het centrum van Paramaribo.


Het CCK zegt kennis genomen te hebben van de vermoedelijke verkoop van het Warenhuis, allernaast de Grote Stadskerk, waarbij het provinciaal bestuur van de EBGS niet gekend is. Het CCK erkent dat het zendingswerk van de EBG begonnen is op de plek waar het Warenhuis Kersten, vernoemd naar de Hernhutterzendeling en vakman Christoph Kersten, staat.

Benadrukt wordt dat dit gebouw niet alleen voor de EBGS en christelijke kerken van religieus-emotionele waarde heeft, maar ook voor de samenleving een cultuur-historische waarde heeft en van sociaaleconomische betekenis is.
Het CCK is daarom van mening dat deze grond, waarop in 1732 het zendingswerk van de Broedergemeente door de Hernhutterzendelingen ontstaan is, niet vervreemd mag worden door verkoop of anderszins. Het CCK schaart zich achter het standpunt van de EBGS en dringt er op aan om de verkoop te voorkomen.

U kunt de verklaring van het CCK hier downloaden.
pdf-icon.gif Solidariteits_verklaring.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May