Tapanahony wil bouw kantoor CBB en Sozavo dit jaar
18 Jan 2014, 10:00
foto
Districtscommissaris Margaretha Malonti van bestuursressort Tapanahony.


Het bestuursressort Tapanahony wil dat er een aanvang wordt gemaakt met de bouw van een kantoor voor het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Dit wil districtscommissaris (dc) Magretha Malonti dit jaar nog gerealiseerd zien. Dit zijn twee van de aandachtspunten die tijdens hoorzitting van het ressort eind deze maand zeker aan de orde zullen komen zegt de dc.

De hoorzitting zal te Stoelmanseiland worden gehouden. De projecten opgenomen in het districtsplan zullen volgens Malonti worden besproken. Niet alle projecten zijn, zoals het plan aangeeft, uitgevoerd. Dat van het CBB-kantoor ziet de dc als een dringende noodzaak. Nu worden door de bestuursopzichters die getraind zijn, slechts uittreksels uitgegeven. Echter omvat de dienst bij CBB veel meer dan het verstrekken van uittreksels uit het bestand en het uitgeven van nationaliteitsverklaringen.

Zaken zoals geboorte-, overlijdens- en huwelijksakte, waar er behoefte aan bestaat, worden niet opgemaakt zegt de dc. Met de komst van een CBB-kantoor kunnen deze diensten dichterbij het publiek gebracht worden. Dit geldt ook voor Sozavo met zijn diensten. Sinds de beëindiging van de binnenlandse oorlog begin jaren negentig van de vorige eeuw, is de roep voor deze overheidsdiensten groot meent de dc. Voorts komt de renovatie of bouw van een nieuw streekziekenhuis te Stoelmanseiland ook voor in het plan, echter is dit niet begroot. De noodzaak voor dit ziekenhuis met een permanente arts is volgens Malonti ook groot.

Bouwprojecten lopen
Volgens het plan van bestuursressort Tapanahony waarin ook projecten van het ressort Pamaaka zijn opgenomen, zijn er wel bouwprojecten die goed verlopen. Zo noemt de dc de bouw van de bestuursopzichters kantoren Apomatapoe, Goninikriki Mofo en Carmel. Deze kantoren zijn al gebouwd maar nog niet opgeleverd. Af zijn twee multifunctionele centra te Polo Kaba en Tepu, terwijl die van Poeketi nog in aanbouw is. Ook een nieuwe politiepost te Stoelmanseiland is in aanbouw. Verder zullen nog een aantal krutu oso’s worden gerenoveerd dit jaar. We hebben ook andere kleine projecten zoals het plaatsen van naamborden voor dorpen en waar nodig wegen in het binnenland in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May