Drugsverdachte betrapt door aftappen telefoon
17 Jan 2014, 06:00
foto


Een majoor van politie verklaarde op de rechtszitting donderdag dat in 2010, met justitiële toestemming, telefoongesprekken werden afgetapt nadat er een rapport en een analyse was opgemaakt. Bij de gesprekken ging het over drugs, locaties en serienummers van vliegtuigen. Zo werd de verdachte Neelchand R. aangehouden.

De politieambtenaar verklaarde dat aan de hand van de afgetapte gesprekken er op 9 februari een grootscheepse actie werd gehouden. Er werden invallen gedaan en een andere veroordeelde gaf toen informatie over de verdachte. Er stond ook een opsporing van Neelchand R. in de krant. Hij werd op 1 juli 2013 aangehouden.
De veroordeelde, Wikaash G., had de politie voorgehouden dat hij voor deze verdachte werkte. Hij transporteerde de drugs en leverde deze aan diverse personen, ontving gelden en overhandigde deze aan Neelchand R. Ook werden sommige bedragen gestort bij een cambio waar de verdachte belde en twee keren zelf het geld is gaan halen.

Meer getuigen horen
In de eerste instantie werkte de verdachte met een fictieve naam. Hij beweerde dat hij onderdelen kocht en de fictieve naam nodig had om een valse id-kaart te laten maken. Bij controle bleek dat een van de afgetapte telefoonnummers behoorde aan de vrouw van de verdachte. Zo werd nagetrokken met wie hij allemaal contact had. Ook andere personen werden zo opgespoord. Bij de politie verklaarde de man dat hij bij een van deze personen, John M., een huis gehuurd en dat hij met Anand C. een bedrijfje zou opstarten.

De verdachte ontkent enige betrokkenheid te hebben en beweert niets met drugs te maken te hebben. De getuige zei dat zijn stem op de bandjes waren en dat de dames van de cambio hem ook positief herkend hebben. De verdachte blijft erbij dat de stem niet van hem is.
Rechter Sieglien Wijnhard wil op de rechtszitting van 6 februari drie getuigen horen, onder wie John M. en Anand C.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May