Getuigen ontkennen betrokkenheid 'Domme' bij roofoverval
16 Jan 2014, 20:30
foto


De veroordeelden Roberto C., Anthony P. en Brian N. hebben allen op de rechtszitting vandaag verklaard dat zij de medeverdachte Romano L. nooit eerder gezien hebben. Hij zou volgens hen niet betrokken zijn bij de beroving van een servicestation aan de Jozef Israëlstraat in april 2011 en van een geldautomaat van de RBC-bank. Bij de roofoverval bij het pompstation werd een man dodelijk geraakt.

De drie veroordeelden verklaarden elk dat zij al bij de spiegelconfrontatie gezegd hadden dat zij Romano L. niet kennen. De gemoederen van deze veroordeelden waren verhit en zij spraken op hoge toon. Officier van justitie, Cynthia Klein, merkte op dat in het proces-verbaal opgenomen is dat ‘Domme’ betrokken was bij de beroving en dat het idee om de geldautomaat te roven van hem kwam. Volgens de verdachten is Romano L. niet de ‘Domme’ die betrokken was.

Blijft aangehouden
Op eerdere zitting hadden twee politieagenten die gehoord werden verklaard dat de veroordeelden nu, toen medeverdachten, bezwarende verklaringen tegen Romano L. hadden afgelegd. Daarna hebben ze de betrokkenheid van de verdachte ontkend. Romano L. werd pas een jaar alter gearresteerd.

De verbalisant had op een eerdere rechtszitting verklaard dat de veroordeelden hem herkend hadden aan zijn pasfoto. Ook beweerden zij, elk afzonderlijk, dat Romano L. vuurwapens had verstrekt aan hen. Hij heeft gebruikgemaakt van een AK-47. Volgens de verklaringen van de veroordeelden hebben zij de benzinepomp eerst geobserveerd en op het geschikte moment aangevallen. De politiemannen verklaarden dat Romano L. de beroving met een gestolen auto pleegde. Hierna liet hij de auto in de nabije omgeving onbeheerd achter.
Raadsman Raoul Lobo vroeg rechter Sieglien Wijnhard om zijn cliënt, Romano L., wegens een tekort aan bewijzen voorlopig in vrijheid te stellen. De kantonrechter wees dit verzoek af en op 6 februari zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May