Rusland belooft Breeveld zorgvervoer op te lossen
16 Jan 2014, 04:00
foto
DOE-fractievoorzitter Carl Breeveld


Minister Andy Rusland van Financiën heeft de fractievoorzitter Carl Breeveld van DOE beloofd dat het zorgvervoer van een dertigtal mensen met een beperking in orde komt. Sinds vorige week maandag worden deze personen niet vervoerd, omdat de overheid het Nationaal Vervoers Bedrijf (NVB) niet heeft betaald.

Breeveld zegt aan Starnieuws dat de bussen niet rijden, omdat er een achterstand in betaling van zes maanden zou zijn. Aangezien tot woensdag er geen schot in de zaak kwam, werd besloten om donderdag de aandacht te vragen van De Nationale Assemblee en het kabinet van de president. Toen Rusland vernam dat zaken niet rond zijn, heeft hij actie ondernomen. Hij heeft Breeveld beloofd dat de betaling zo snel mogelijk in orde komt. De bewindsman heeft hierover ook al afstemming gepleegd met president Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname.

"De gedupeerden zijn personen die naar de dagopvang waaronder SOGK en Annie Crèche moeten worden vervoerd, alsmede schoolgaanden en werknemers", zegt Breeveld. Er zijn ook personen met een beperking bij die in de particuliere sector werken. Het integreren van deze doelgroep in het normale leven wordt hierdoor verstoord, stelt het assembleelid. De groep gedupeerden werd tot vorig jaar door Cobus vervoerbedrijf bediend. Door allerlei problemen werden de mensen overgeheveld naar NVB. Breeveld en de gedupeerden zijn blij dat een oplossing nu in zicht is. Zij rekenen op een structurele oplossing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May