Scholengemeenschap sluit uit protest schooldeuren
15 Jan 2014, 14:12
foto
Scholengemeenschap Tamanredjo is vanmorgen gesloten. (Foto: ASP)


Het lerarenkorps van de scholengemeenschap Tamanredjo in het district Commewijne heeft vanmorgen om 10.00 uur de schooldeuren gesloten en de leerlingen naar huis gestuurd. De leerkrachten willen niet blijven wachten op administratieve krachten die dringend nodig zijn om de school draaiende te houden.

“We hebben een havo, een vwo en twee richtingen imeao met in totaal 250 leerlingen. Er is maar één administratieve kracht die het werk niet alleen aankan. We moeten de docenten inzetten om het werk te doen maar het kan echt niet zo verder”, verwoordt Wiskunde en Statistiek docent Rahied Guman tegenover Starnieuws.

Duurt te lang
Naast dit hoofdprobleem ontbeert de school ook nog onderhoudspersoneel, zo is er geen tuinman, heeft een van de twee vleugels van het complex geen elektriciteit en zijn er geen stagemogelijkheden voor de leerlingen. Deze situatie duurt volgens Guman nu al langer dan twee jaar. Brieven aan het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, de inspectie en het Bureau Voortgezet Onderwijs, zijn tot nu toe onbeantwoord gebleven. “We hebben vandaag eerst vergaderd en gekeken naar eventuele mogelijkheden, maar die zijn er niet. We komen morgen wel weer op school, maar als er geen reactie komt van de instanties ben ik bang dat we dan weer de school moeten sluiten”, zegt Guman.

Door het Bureau Voortgezet Onderwijs zou intussen contact zijn gemaakt. Guman zegt, dat er alleen maar is aangegeven dat de leerkrachten zich om niets druk moeten maken en maar gewoon les moeten geven. “Dat werkt voor ons niet meer. Het is net als de minister aan het werk te laten gaan, zonder personeel”, zegt de docent.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May