Dignitarissen Marowijne willen van 'a tot z'
13 Jan 2014, 22:00
foto
De dignitarissen van Marowijne hebben hun lange verlanglijst kenbaar gemaakt aan minister Stanley Betterson. (Foto: min. RO)


Van goed onderwijs en telecommunicatie tot krutu-oso’s en een beter honorarium vinden dorpshoofden van het Marowijne gebied essentieel om hun dorpen leefbaarder te maken. Tijdens een grankrutu in het marrondorp Adjoemakondre in het district Marowijne hebben de dignitarissen hun wensen en grieven kenbaar gemaakt aan minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling.

De bijeenkomst was georganiseerd om de dorpshoofden te informeren over de projecten die zijn uitgevoerd, de tekortkomingen en de verwachtingen voor dit jaar. Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe van Marowijne hoopt dat er dit jaar meer middelen vrijkomen voor projecten in diverse dorpen. Parlementslid Marinus Bee heeft beloofd alles te zullen doen om meer middelen voor het district los te krijgen.
‘Wacht niet op de overheid, maar grijp lokale mogelijkheden aan om de dorpen tot ontwikkeling te brengen,’ was de boodschap van kapitein Pané van Galibi. “If yu go tan na Paramaribo, yu o go sungu,” voegde hij eraan toe. Pané stelde dat Paramaribo er is om kennis te halen voor de ontwikkeling van de dorpen.

Minister Betterson heeft beloofd het traditioneel gezag te versterken en het grondenrechten vraagstuk te verbeteren. Ex-minister Martin Misiedjan die de grondenrechten commissie leidt, moet zich buigen over dit vraagstuk, deelde de bewindsman de dignitarissen mee. De grankrutu is zaterdag gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May