Sozavo geeft noodhulp aan dakloze gezinnen
13 Jan 2014, 18:00
foto


De gezinnen die door de brand aan de Toemak Hoemakweg te Winti Wai dakloos zijn geworden, zijn per direct opgenomen in een speciaal samengesteld noodhulp-programma van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Deskundigen van het ministerie hebben in opdracht van minister Alice Amafo in een spoedberaad met haar dit programma samengesteld.

Morgen brengt de minister een bezoek aan de gezinnen die nu in het Saron Internaat en de Graaf von Zinzendorf Herberg worden opgevangen en de mensen die nog op het terrein woonachtig zijn. Amafo zegt erop te zullen staan dat dit noodprogramma wordt doorgevoerd. Besloten is dat de gezinnen structureel worden opgenomen in het kindervoeding-project van het ministerie.

Het programma houdt in dat enkele voedingspakketten ter waarde van SRD 9000 op de drie locaties verdeeld zullen worden. Voorts zullen de gezinnen nog eens SRD 9000 krijgen voor materiële zaken. Voor de begeleiding wordt ook gezorgd. De diensten Jeugdzorg en Categoriaal Maatschappelijk Werk zijn in stelling gebracht voor maatschappelijke begeleiding van de gezinnen. Ook wordt een ontwikkelingspsycholoog bijgehaald ter ondersteuning.

Nadat de woonunits voor deze gezinnen, zoals is beloofd door het ministerie van Openbare Werken, zijn opgezet, komt Sozavo weer in beeld. Volgens de minister zal naar gelang de behoefte, worden nagegaan hoe deze units met huishoudelijke apparatuur in te richten. Ook de kosten voor het tijdelijk onderkomen zullen geheel worden betaald door het ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May