Leden ABE keuren verhoging houtconcessierechten af
13 Jan 2014, 20:00
foto


Leden van de Associatie van Bos Exploitanten (ABE) hebben in een verklaring hun ontevredenheid geuit over de verhoging van de houtconcessierechten tot een bedrag van SRD 20 per hectare per jaar. Zij keuren deze 'ondoordachte' verhoging door de ministeries van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) en Financiën “ten zeerste” af. De verhoging zou heimelijk vervat zijn in de beschikking van de ministeries van RGB en Financiën van 5 november 2013, Nr 3644a-13.

In tegenstelling tot wat de voorzitter van de ABE, Alexander Gesser, heeft verklaard, zijn de leden niet over het onderwerp geconsulteerd. Gesser zou zijn privé mening hebben geventileerd, menen de leden, die aangeven dat de voorzitter hen reeds meer dan tien jaar niet heeft geraadpleegd.

“De mate van verhoging van de concessierechten zal onverminderd leiden tot een ernstige neergang van de houtsector en in het bijzonder van de bosexploitatiesector. Wij vragen de bevoegde instanties met onmiddellijke ingang het besluit hiertoe terug te draaien en in gemeenschappelijk overleg met de sector, na een gedegen studie en analyse, te komen tot nieuwe en werkbare voorstellen”, staat in de verklaring.

De leden die de brief hebben getekend hebben dat namens NV.Takt, NV. Caribbean Timber, NV. Soekhoe & Zonen, NV Momo en NV Houtonderneming A.Mohan en Zonen, gedaan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May