Regering bezig met inhaalslag toewijzing terreinen
12 Jan 2014, 02:00
foto
Jennifer Vorstwiijk mocht als eerste uit de groep haar bereidverklaring voor een stuk terrein te Sunny Point in ontvangst nemen uit handen van de districtscommissaris Ravin Jiawan van Wanica.


Bij de uitreiking van de 316 bereidverklaringen voor grond te Sunny Point zaterdag is benadrukt dat occupatie van terreinen ten strengste moet worden afgekeurd. 62 personen die te Sunny Point terreinen hebben geoccupeerd, kregen ook een bereidverklaring. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zei dat de regering niet tevreden is zolang mensen nog met hun handen in het haar zitten.

President Desi Bouterse werd ook verwacht bij de uitreiking van de grondbriefjes. Hij had aangekondigd aanwezig te zullen zijn te Sunny Point. Pas tijdens de toespraak van de minister werd het staatshoofd verontschuldigd. Hij kon niet aanwezig zijn, wegens dringende werkzaamheden, zei de bewindsman.

Inhaalslag
De bereidverklaringen van Sunny Point zijn voorbereid door de Beleidscommissie Occupatie die onder leiding staat van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). In samenwerking met RGB zijn de stukken afgerond. De overige documenten waren bestemd voor mensen uit Wanica die zaten met verdeling en overdracht van de gronden. Relyveld beloofde dat er nog meer bereidverklaringen zullen volgen voor het Sunny Point-gebied. De commissie doet volgens de bewindsman er alles aan om de problemen in de occupatie gebieden op te lossen.

Relyveld zei dat het vorige jaar ook al een inhaalslag is gemaakt in Wanica. Toen werden ruim 350 bereidverklaringen huis aan huis verstrekt. De stukken die gisteren zijn afgehandeld, zijn geen nieuwe aanvragen. Relyveld deelde mee dat de achterstanden worden ingelopen. De minister maakte duidelijk aan de mensen die blij zijn gemaakt dat er nog administratieve zaken moeten worden afgehandeld. Zij moeten de procedure volgen om de toewijzingsbeschikkingen te kunnen krijgen. Minister Amafo wees ook hierop en stelde dat dit een nieuwe kans is voor de mensen die ze met beide handen moeten aangrijpen. Dit ter verbetering van het leef- en woongenot, betere financiële perspectieven en rechtszekerheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May