Eigenaar afgebrande huizen dankbaar voor geste regering
12 Jan 2014, 00:00
foto
Daniel Limanzoon


Daniel Limanzoon, eigenaar van het terrein waarop vrijdagnacht acht woningen in de as zijn gelegd, is heel erg blij dat de regering besloten heeft een appartement neer te zetten voor de dakloos geworden bewoners. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken bracht namens de regering zaterdagmiddag het goede nieuws. Hij is heel dankbaar met het gebaar van de regering.

Limanzoon trekt zich even terug in een van de vele auto's langs de weg om uit te rusten en bij te komen van de drukte op zijn erf: vertegenwoordigers van de overheid en de Nationale Assemblee, de media, mensen die een pakket persoonlijk kwamen afleveren en de machines die bezig zijn op te ruimen en te egaliseren.

"Me gi grantangi na Jesusu", zegt een vermoeide maar opgeluchte Limanzoon.
"Mi bow den kamra fu mi pikin en fu yepi tra sma di no habi hoso. A faya vernietig alla sani. Wan af' oso nomo tang", verzucht de zeventigjarige vader van vijf dochters. Zij verbleven er met hun eigen gezinnen en andere families op het terrein. Vader Limanzoon heeft net een operatie achter de rug.

"Ik heb altijd mensen geholpen waar ik kan. Ik weet niet waarom ons dit moet overkomen maar het komt allemaal weer goed", gelooft Limanzoon. "Mi breyti te. Mi no ben sabi sang fu du. Gi grantangi na Masra fu lanti di kon luku unu." Na het gesprek trekt hij zich terug in de auto en verwijst naar zijn dochters Anita en Diana die beurtelings de pers te woord staan en het bezoek afhandelen.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May