De Bruin tevreden over reactie samenleving
11 Jan 2014, 14:05
foto
Claudett de Bruin neemt de spullen in ontvangst. (Foto: René Gompers)


Af en toe zijn het hele gezinnen die spullen komen brengen. Propvolle zakken en dozen, groot en klein, worden af en aan gesjouwd naar de voordeur van de shop van Gow2 Latour. "De mensen zijn gul", zegt een tevreden Claudett de Bruin aan Starnieuws. Zij heeft het initiatief genomen om een inzamelingsactie te beginnen voor de slachtoffers van de brand te Winti Wai.

Acht gezinnen zijn tijdens de brand dakloos geworden. Acht bouwsels op het perceel zijn door de brand verwoest. De oorzaak is nog niet bekend. De veertien kinderen en hun ouders en andere familieleden zijn ondertussen ondergebracht in Kindertehuis Saron. Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) deelt mee dat de opgevangen groep uit 25 personen bestaat.

"Het gaat overweldigend goed", zegt De Bruin. Er is in de korte tijd ondergoed, dekens, lakens, matrassen, kleren, schoeisel, speelgoed en lekkers aangeleverd. "De mensen hebben alles verloren. Ze hebben haast niks kunnen redden. Iemand moest dit doen. Iemand moest de aanzet geven voor de hulp", meent De Bruin die druk in de weer is om de geleverde spullen te sorteren.
"Het aantal mensen dat spullen brengt groeit en de opslagruimte wordt kleiner", lacht de Bruin.

Er is ook heel goed nieuws, meldt de initiatiefnemer. "Stichting Projekten, Stuka Prisiri en Quota International hebben bonnen geleverd voor de schoolgaande kinderen. Zij mogen bij Lucky Store een nieuw schooluniform aanschaffen."
De Bruin heeft ondertussen het goede nieuws persoonlijk gedeeld met de familie Limanzoon op Winti Wai. De getroffen familie reageert heel blij.

René Gompers

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May