Situatie Coermotibo genormaliseerd in afwachting op gesprek
11 Jan 2014, 08:00
foto
Assembleelid Marinus Bee


Suralco, het aannemingsbedrijf Jac Rijk en uitzendbureau Fix-it zullen dinsdag een onderhoud hebben met de ruim zestig ontslagen arbeiders bij de bauxietverwerking te Coermotibo. De mannen waren vrijdag ertoe overgegaan om de weg te barricaderen, nadat ze vernomen hadden dat hun contract niet wordt verlengd en ze genoegen moesten nemen met een maand salaris. Het gaat om mensen die jarenlang in dienst waren van Suralco.


Assembleelid Marinus Bee (ABOP/A Combinatie) zegt aan Starnieuws dat na interventie van districtscommissaris Theodorus Sondrejoe van Marowijne en hij, de werknemers de barricades hebben verwijderd. Er is eerst ook contact opgenomen met Suralco.

De werknemers zeggen dat de bedrijven zich niet gehouden hebben aan hun beloften. Zij zouden drie maanden salaris ontvangen. Nu hebben zij te horen gekregen dat slechts één maand wordt uitbetaald. Er zouden ook alleen Moengonezen worden ontslagen en stedelingen niet. De werknemers die voor Suralco werkten, zeggen dat Suralco de vakantiegelden en overuren nog niet heeft uitbetaald. "Dit zijn de zaken waarover de werknemers willen praten. Afgesproken is dat het productieproces niet zal worden verstoord in afwachting van het onderhoud". Volgens Bee heeft de politie ook een belangrijke bijdrage geleverd om de situatie te helpen normaliseren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May