Uitvallen computersysteem legt financieel verkeer lam
10 Jan 2014, 11:40
foto


Het computersysteem bij de Directe Belastingen is compleet uitgevallen. Al drie dagen is het betalingssysteem buiten werking. Dit zorgt voor enorme stagnatie bij betalingen. De financiële bedrijvigheid is behoorlijk uit evenwicht geraakt. "Wij vragen al jaren om de investeringen te plegen, maar die blijven uit en nu ligt alles compleet stil", zegt Steve Ramsaran, voorzitter van de bond bij de Belastingdienst aan Starnieuws.

Minister Andy Rusland van Financiën heeft zich vandaag georiënteerd aan de Van Sommelsdijckstraat. "Wij hebben de minister gezegd dat er allang geïnvesteerd moest worden. Sinds de vorige regering dringen wij hierop aan. Zelfs mensen die belasting willen betalen, kunnen dat niet, als het systeem uitvalt. En dat is vaker het geval geweest", zegt Ramsaran.

"Hier was ik al bang voor. Ik heb het zien aankomen", is de reactie van verschillende mensen die op de hoogte zijn van de situatie. Het systeem is erg verouderd en met kunst en vliegwerk werd het in stand gehouden. "Laten we hopen dat de data niet verloren zijn gegaan, want dan is de ramp compleet".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May