Diakonessenhuis werkt aan rust en normalisatie
10 Jan 2014, 06:00
foto


Bij het Diakonessenhuis wordt er in alle rust gewerkt aan een volledige normalisatie. Voorzitter Ray Wimpel van het interim bestuur ziet dan ook graag dat deze rust wordt behouden en het proces voorlopig buiten de publiciteit wordt gehouden. Na de aanstelling van Wimpel ongeveer drie maanden terug, is er volgens hem al wat werk verzet en ook vooruitgang geboekt. Er zijn nieuwe directieleden aangesteld en er wordt gewerkt aan het benoemen van een algemeen directeur voor het ziekenhuis.

Wimpel zegt op aandringen van Starnieuws dat het proces nu nog in de embryonale fase verkeert en dat zaken nu in de publiciteit brengen, remmend zou kunnen werken. De vertegenwoordigers die in het stichtingsbestuur zitting moeten nemen, zijn aangewezen. Over kandidaten voor de positie van een nieuwe algemeen directeur wil Wimpel voorlopig geen informatie prijsgeven. “We zijn bezig, alles verloopt rustig en zullen wanneer de zaken zijn afgerond daar wel publiciteit aan geven”, zegt hij.

Stappen in goede richting
Ook vanuit de personeelsvereniging wordt er de voorkeur aan gegeven niet teveel informatie vrij te geven over de ontwikkelingen en het nieuwe proces. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp zegt aan Starnieuws dat er een officieel gesprek heeft plaatsgevonden met het interim bestuur en hij vaker een telefonisch onderhoud heeft gehad met Wimpel over zaken die te maken hebben met het personeel. “Het zijn stappen in de goede richting, want er is heel wat dat daar hersteld moet worden”, volstaat Naarendorp.

Na een lange periode waarin de voormalige algemeen directeur en het stichtingsbestuur enerzijds en anderzijds de medici met elkaar overhoop lagen, kwam in oktober 2013 hieraan een einde. Dit gebeurde nadat ook het personeel actief in het geschil participeerde en het functioneren van het ziekenhuis werd lamgelegd. De besturen van kerken, die eigenaar zijn van het ziekenhuis stemden er mee in dat zowel de algemeen directeur en het stichtingsbestuur plaats maakten, waarna het herstelproces kon beginnen. Partijen hebben hieraan meegewerkt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May