Girjasing wil onderzoek van pg naar fraude bij ATV
09 Jan 2014, 13:00
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) vraagt procureur-generaal (pg) Soebhaas Punwasi om een onderzoek in te stellen naar het verduisteren van een groot geldbedrag bij ATV, een dochteronderneming van Telesur. Een staflid bij het televisiestation zou volgens een bericht in Times of Suriname honderden duizenden dollars hebben gestolen in contanten en gefraudeerd hebben met cheques.

Girjasing zegt aan Starnieuws dat hij besloten heeft om de pg rechtstreeks te schrijven en geen brieven aan president Desi Bouterse meer te richten. "Wij krijgen toch geen antwoord van de president", stelt Girjasing. Hij heeft wel een kopie van de brief gestuurd naar assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

De politicus vraagt het Openbaar Ministerie om onmiddellijk een onderzoek in te stellen. "Wat mij bijzonder stoort is dat de woordvoerder van Telesur reageert door te stellen dat het een interne aangelegenheid is en daarvoor begrip vraagt aan de gemeenschap. Dit kan naar mijn inziens niet worden geaccepteerd, omdat Telesur een parastataal bedrijf is waarvan de staat Suriname aandeelhouder. Op grond van het bovenstaande verzoek ik u een justitieel onderzoek te laten instellen in deze kwestie", vraagt Girjasing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May