Rookontwikkeling bij de brandweerbond kan vlam vatten
08 Jan 2014, 07:00
foto
De vakbondsleiders John Seedorf (rechts) en John Nasibar. Zij zeggen nog steeds wettig bestuur te zijn van de brandweer. (Foto: Raoul Lith)


Bij de brandweer is er nog steeds een strijd gaande tussen vakbondsleider John Seedorf en het nieuw gekozen bestuur onder leiding van Clifton Pahalwankhan. Via een deurwaardersexploot heeft het nieuw bestuur Seedorf opgedragen alle stukken te overhandigen. Hij had tot en met 26 december de ruimte gekregen om hierop te reageren. Het bestuur waaraan Seedorf leiding gaf, wordt verweten geen financieel verslag gedaan te hebben.

“Het is voor mij een gepasseerd station. Ze zijn niet het wettig bestuur, dus krijgen ze ook geen erkenning. We praten van een bondsbestuur onder leiding van John Seedorf en we gaan door met het werk doen", stelt Seedorf tegenover Starnieuws. Hij geeft aan dat er ‘mensen’ zijn die moeite hebben met de wijze hoe hij zijn vakbondswerk doet. Hij meent dat het nieuwe bestuur op schoot zit bij politici, vandaar dat ze kracht wil tonen. “Ga maar na dan zul je het zelf zien”.

Weggestemd
“Die uitspraken laat ik voor meneer Seedorf. Het is voor ons heel duidelijk dat we niet politiek gestuurd worden. Het bestuur is op 6 december volgens de statuten gekozen”, zegt Pahalwankhan. Volgens de voorzitter gaat het bestuur zich beraden met de juridische adviseur. Een stap naar de rechter is niet uitgesloten. Seedorf zegt dat hij het niet erg vindt: “Het geeft juist aan dat we in een democratische staat leven”.

Volgens Ulrich Coats, adviseur van het nieuwe bestuur, is het een feit dat Seedorf weggestemd is door leden van de bond. ”Hij moet dat duidelijk gaan inzien en doorhebben. We gaan ons niet laten afleiden door hem. We hebben vaker geprobeerd met meneer Seedorf te communiceren, echter heeft hij het steeds afgewezen”, merkt Coats op.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May