Hoorzittingen beginnen; geldgebrek stagneren projecten
07 Jan 2014, 17:00
foto
Dc Ingrid Karta-Bink


De districten zullen deze maand beginnen met de hoorzittingen om te komen tot het jaarplan voor 2015. Districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink van Commewijne zegt aan Starnieuws dat veel projecten die gepland waren, niet zijn uitgevoerd door gebrek aan geld.

Tijdens de hoorzitting het vorige jaar hebben bewoners geklaagd dat ze aangeven wat noodzakelijk is. De plannen worden goedgekeurd door de districtsraad, maar de uitvoering laat te wensen over. "Dit demotiveert bewoners in de ressorten, waardoor de opkomst vorig jaar minder was. Maar we blijven aan de zaak trekken", zegt Bink die uitdagingen niet uit de weg gaat.

Commewijne heeft alle bevoegdheden en kan projecten van begin tot eind in eigen beheer uitvoeren. "In het districtsfonds worden niet alle middelen waar we recht op hebben gestort. Uit de post apparaatkosten worden ook andere projecten gedeeltelijk bekostigd", merkt de dc op. "Ik heb pas de straten die er heel erg aan toe waren laten bezanden, maar we konden alleen de grote kuilen dichten. We roeien met de riemen die we hebben", zegt de dc. De hoorzittingen in Commewijne beginnen op 13 januari in Alkmaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May