Insel Air blijft vliegen
07 Jan 2014, 22:00
foto


Insel Air-directeur Edward Heerenveen gelooft niet dat Curaçao Airport Partners (CAP) morgen stopt met haar dienstverlening aan de luchtvaartmaatschappij. Insel Air heeft achterstallige schulden bij de luchthavenexploitant.

In een brief heeft de CAP gedreigd geen diensten meer te verlenen aan Insel Air. “Als zij woensdag geen diensten aan ons verlenen, zou dit betekenen dat we niet kunnen vliegen,” zegt Heerenveen aan Dagblad Amigoe. “Dan moet CAP maar zelf aan onze passagiers uitleggen waarom dat zo is.” Heerenveen geeft aan dat de luchtvaartmaatschappij op verzoek van CAP nu elke week vooruit betaalt. “En op dit moment hebben wij betaald tot en met aanstaande vrijdag.”

Veel passagiers zijn in het ongewisse over hun vluchten. Heerenveen heeft de passagiers opgeroepen op tijd te komen, “want de vluchten gaan door.” De luchtvaartmaatschappij is in problemen geraakt, omdat de Venezolaanse Cadivi haar schulden bij Insel Air niet heeft betaald. Het gaat om zo’n US$ 70 miljoen.

Ook de Arubaanse luchtvaartmaatschappij Tiara Air is in soortgelijke problemen geraakt. De Arubaanse rechter heeft het bedrijf intussen uitstel van betaling gegeven. Vorig jaar verboden de Venezolaanse luchtvaartautoriteiten DAE om nog langer vluchten uit te voeren in het land. De toestellen van DAE zouden niet voldoen aan de veiligheidseisen. Insel Air heeft toen tal van passagiers van DAE in en van Venezuela vervoerd. Heerenveen zegt dat de maatschappij hard werkt om het geld uit Venezuela los te krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May