Spoorsloot Indira Gandhiweg wordt opgeschoond
05 Jan 2014, 22:00
foto
Minister Rabin Parmessar zondag bij de Spoorsloot. (Foto: ASP)


De Spoorsloot langs de Indira Gandhiweg wordt al enkele dagen opgeschoond door het ministerie van Openbare Werken (OW). Zondag ging minister Rabin Parmessar kijken hoe de werkzaamheden vorderen. Volgens de bewindsman is de Spoorsloot die loopt tot Lelydorp en functioneert als ontwatering van honderden huishoudens, jaren niet onderhouden. Hierdoor liepen de gebieden langs de weg vaak onder water.

''We zijn een paar dagen terug begonnen en het effect is positief. Golfclub bijvoorbeeld is helemaal droog'', zegt de bewindsman. De Spoorsloot zal tot Lelydorp worden schoongemaakt deelt Parmessar mee. Nu al is volgens hem enige verandering merkbaar. ''Het water is tussen een halve meter tot een meter gezakt'', merkt hij op.

Parmessar zegt steeds te moeten constateren hoe belangrijk de bijdrage van de burgerij is als het aankomt op de schoonhouden van kanalen en trenzen. Er zijn bijvoorbeeld veel plasticwaren, zoals petflessen, borden en stoelen uit de Spoorsloot gehaald. Ook koelkasten heeft OW aangetroffen. De bewindsman doet een beroep op de gemeenschap geen vuil te gooien in de trenzen, omdat dit zorgt voor verstoppingen. Het puin dat uit de trenzen wordt opgehaald, zal eerst op de berm worden achtergelaten totdat het droog is om te vervoeren.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May