Sozavo heeft 89 aanvragen bouwsubsidie verwerkt
06 Jan 2014, 18:00
foto


Het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft het afgelopen jaar 89 aanvragen voor bouwsubsidie verwerkt. Met de uitvoering zal ruim SRD 2 miljoen gemoeid zijn. Minister Alice Amafo bevestigt dat deze aanvragen zijn voorgedragen ter goedkeuring. Volgens de bewindsvrouw zal dit jaar verder uitvoering worden gegeven aan dit beleidsprogramma.

De beleidsmaatregel bouwsubsidie werd ingesteld in de plaats van de individuele sociale woningbouw voor minder draagkrachtigen. Volgens de minister is de woningnood manifest binnen de samenleving. Dit is de belangrijkste factor tot invoering van de bouwsubsidie waarbij gratis geld wordt gegeven voor de afbouw. Verder zijn de middelen ook bestemd voor gezinnen waar er sprake is van een wooncrisis, voorbeeld brandgevallen en calamiteiten waarbij de woning is verwoest. Voor brandgevallen en calamiteiten zijn vorig jaar 23 aanvragen goedgekeurd, waarvan tien van de woningen al worden gebouwd.

Als onderdeel van het landelijke woningbouwprogramma is een aantal woningen te Tout Lui Faut afgebouwd. Echter stuit het ministerie op enkele problemen. Het blijkt volgens de minister dat bouwrijpe domeingrond veelal ontoereikend is. Amafo zegt dat enkele projecten door het ministerie zijn voorbereid, maar met de uitvoering kan niet worden begonnen, omdat de technische voorzieningen ontbreken.
De minister is tevreden over de ontwikkeling bij het Low Income Shelter Programma. In 2013 zijn ruim achthonderd aanvragen van huishoudens om hun woningen up te graden of af te bouwen, goedgekeurd. "Het ministerie is voortgegaan om gesignaleerde stagnerende oorzaken duurzaam op het heffen", merkt de bewindsvrouw op. Zo zijn er meerdere niet gouvernementele organisaties toegelaten om deel te nemen in het programma.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May