Gajadien niet tevreden over reactie pg onderzoek NH
05 Jan 2014, 14:00
foto
DNA-lid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) is niet tevreden met het antwoord dat hij heeft ontvangen van procureur-generaal (pg) Soebhas Punwasi. De volksvertegenwoordiger had op 3 september aan de pg gevraagd om een onderzoek in te stellen naar vermeende frauduleuze handelingen die door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zouden zijn gepleegd. Gajadien kan zich niet terugvinden in het advies om zich te wenden tot de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname.


Gajadien zegt aan Starnieuws niet diepgaand op deze kwestie in te kunnen gaan, omdat hij op 27 december weer een brief naar de pg heeft geschreven. Hij wacht het antwoord eerst af. Volgens Gajadien vindt er roof plaats van de natuurlijke hulpbronnen. Volgens hem is er sprake van oplichting en valsheid in geschrifte. Er wordt hier niet tegen opgetreden. "Het Openbaar Ministerie is het vervolgingsapparaat, waar ook onderzoek plaatsvindt", zegt Gajadien. Hij heeft geloof in de rechtsstaat vandaar zijn stap naar de pg.

Het assembleelid zegt dat hij met zijn actie naar het Openbaar Ministerie gedaan wil krijgen dat belangen van het land worden veiliggesteld. Hij merkt op dat als er geen stappen ondernomen zullen worden, er nog wettelijke mogelijkheden zijn om verder te gaan. Gajadien stelt dat het opsporingswerk, dat hij niet mag en kan verrichten, op instructie van de pg door de daartoe bevoegde ambtenaren wordt gedaan. In het schrijven stelt het assembleelid concreet te hebben aangegeven welke bepalingen naar zijn vermoeden geschonden zijn. De relevante stukken zijn ook afgegeven. Het assembleelid is bereid zaken mondeling toe te lichten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May