100% geslaagden brailletoets NSBS
04 Jan 2014, 21:30
foto


Alle zeven cursisten die meegedaan hebben vandaag aan de brailletoets van de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname (NSBS) zijn geslaagd. De toets duurde een uur en werd in bijzijn van journalisten afgenomen. De cursisten zijn getoetst op hun kennis van letters, cijfers en leestekens in het brailleschrift. Ook hun vaardigheid met de braillemachine en het kunnen lezen van een tekst kwam aan de orde. De cursusduur was twee maanden.

In 2001 werd 4 januari, de geboortedag van Louis Braille, door de Wereld Blinden Unie uitgeroepen tot Wereld Braille Dag. Het doel is wereldwijd toegankelijk maken van het brailleschrift voor blinden en slechtzienden en de herdenking van Louis Braille, de uitvinder van het brailleschrift.

Bij de certificaatuitreiking was Paulus Asoitie die als stimulans en voorbeeld dient voor mensen met een visuele beperking, ook aanwezig. Asoitie heeft een visuele beperking en is werkzaam op het ministerie van Regionale Ontwikkeling als voorlichter. De rest van de certificaten is uitgereikt door de directeur van de NSBS Natasia Hanenberg-Agard en de trainers. De directeur die heel tevreden is met het resultaat, zegt dat dit toets onderdeel is van een pilot project. Dit
pilot project wordt intern geëvalueerd en het streven is eind februari de volgende cursus van start te laten gaan. De NSBS wil elk kwartaal de cursus herhalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May