Hooghart jr. vestigt hoop op minister Rusland
04 Jan 2014, 06:00
foto
Desiré Hooghart jr, directeur van de Nationale Loterij Suriname. (Foto: Raoul Lith)


Directeur Desiré Hooghart van de Nationale Loterij Suriname (NLS) heeft zijn hoop gevestigd op de nieuw aangetreden minister van Financiën, Andy Rusland. Hij hoopt dat Rusland zijn collega van Justitie en Politie, Edward Belfort, zo ver kan krijgen dat er opgetreden wordt tegen bedrijven die vergunning hebben voor kansspelen. Zij zouden voor ettelijke miljoenen aan belasting ontduiken en houden zich volgens Hooghart niet aan de vergunningsvoorwaarden.

Hooghart deelde op een persconferentie vrijdag mee dat er al een aftastend onderhoud is geweest met minister Steven Relyveld, die tussentijds waarnam op Financiën. Volgens NLS houden de casinohouders en andere bedrijven die bezig zijn met kansspelen, zich niet aan de vergunning. Aangezien het de Staat is die de vergunning verleend, heeft de rechter NLS onbevoegd verklaard om hierover maatregelen te vragen.

Hooghart zei dat Belfort niet met NLS wil praten omdat Ronald Hooghart, die president-commissaris is van het landsbedrijf, kritiek op de minister uit. De NLS-directeur haalde aan dat intussen het land wordt benadeeld en er vindt geen controle en toezicht plaats op de loterijtrekkingen. De politieambtenaren die bij de trekkingen aanwezig zijn, kunnen geen inhoudelijke toezicht houden. Zo wordt niet nagegaan of de winnende loten werkelijk zijn verkocht. Hooghart hoopt dat Rusland een luisterend oor zal hebben en dat er transparantie en controle komt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May