In 2014 meer aandacht voor kinderen in crisis
03 Jan 2014, 06:00
foto
Minister Alice Amafo


Kinderen en jeugdigen mogen dit jaar ook speciale aandacht verwachten van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Behalve dat er speciale programma’s voor hen worden ontwikkeld, werkt het ministerie aan de landelijke opzet van drie crises- en doorgangshuizen voor kinderen in noodsituaties. Deze centra komen te staan in Nickerie, Marowijne (Moengo) en Paramaribo.

Minister Alice Amafo wil voor dit jaar ten minste een van deze centra operationeel hebben. De toekomst van Koela, een doorgangshuis voor jongens in crisis, past ook binnen dit kader, zegt de minister. De renovatie van de woonunits en de schutting zal dit jaar een feit zijn. Amafo zegt dat het "verschijnsel van ondervoede kinderen niet getolereerd wordt". Het ministerie heeft volgens haar in het afgelopen jaar in gevallen waar kinderen ondervoed dreigden te geraken, goed ingespeeld. In 2013 zijn aan ruim 2360 gezinnen in Paramaribo, Tapanahony, Paramaccaans- en Kabalebogebied, voeding verstrekt speciaal voor kinderen met ondervoedingsverschijnselen.

De uitvoering van het Kinderrechtenverdrag raakt diverse ministeries. De minister zegt dat inspanningen gepleegd worden om het monitoring- en uitvoeringsorgaan 'Integraal Kinderrechtenbeleid' in te stellen. In de praktijk vindt deze monitoring al plaats, echter zal gestructureerd worden gewerkt. Met het project Mapping Childprotection wordt deels uitvoering gegeven aan het Kinderrechtenverdrag. Dit is een project dat samen met het Unicef wordt uitgevoerd waarbij alle betrokkenen, instituten en beleidsmaatregelen in kaart worden gebracht, geeft de minister aan. “Dit ter wille van het zo goed mogelijk inspelen op de behoefte van kinderen in nood”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May