2014 nieuw tijdperk voor St Vincentius Ziekenhuis
01 Jan 2014, 22:00
foto


Net als zijn collega van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ziet algemeen directeur Manodj Hindori van het St Vincentius Ziekenhuis (SVZ) 2014 optimistisch tegemoet. Het SVZ staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk, business around the clock.

Binnenkort opent de ziekeninstelling haar eigen Spoedeisende Hulp waardoor zij 1x24 uur, 365 dagen voorbereid moet zijn op adequate opvang van patiënten die acute zorg nodig hebben. Volgens directeur Hindori zal het SVZ vanaf dat moment veranderen in een bruisend centrum van medische zorg. “Maar,” zegt hij, “de ondersteuning van het AZP blijft onmisbaar, omdat de acute zorgverlening vanuit twee locaties goed op elkaar afgestemd moet zijn.”

Vernieuwing medisch apparatuur, modernisering afdelingen en trainingen aan het personeel, zijn zaken waar de SVZ-directeur tevreden op terugblikt. Zijn paradepaardje is echter de heringebruikname van het gerenoveerde monumentale pand, dat voorzien is van alle moderne gemakken. Markant was voor hem ook het aantrekken van gespecialiseerde medici uit de Filippijnen.

Ook het SVZ staat voor de uitdaging om nieuwe afdelingen bij te bouwen, waaronder de prostaatpoli en het opstarten van cardiologische zorg met ondersteuning van het Leids Universitair Medisch Centrum. Een revalidatieafdeling, goede parkeergelegenheid en een eigen pensioenfonds staan op het to-do-lijstje voor dit jaar.

Financieel wordt het voor de ziekenhuizen een grote uitdaging. De regering heeft al te kennen gegeven dat zij de subsidie aan de ziekeninstellingen zal afbouwen. De ziekenhuizen moeten zichzelf kunnen bedruipen met reële tarieven. Al met al verwacht Hindori dat dit jaar de ziekenhuiszorg verder wordt uitgebouwd en de gemeenschap de uiteindelijke winnaar zal zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May