Financieel plaatje AZP blijft uitdaging in 2014
01 Jan 2014, 08:00
foto


Claudia Marica-Redan is na bijna vijf jaar benoemd tot financieel-directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Ze heeft jaren waargenomen in die functie. AZP-directeur Antoine Brahim heeft de mededeling gedaan tijdens zijn evaluatie van het financieel beleid van het ziekenhuis.

Met trots deelde hij mee dat de achterstand in de financiële verslaggeving is ingelopen. De goedgekeurde jaarverslagen van 2006 tot en met 2011 liggen op het bord van de minister van Volksgezondheid. Het intern jaarverslag 2012 en het intern 1ste halfjaar verslag 2013 zijn bij de Centrale Lands Accountantsdienst ter goedkeuring.

Brahim heeft zijn personeel ook gezegd dat de regering voornemens is om de subsidieregelingen aan de ziekenhuizen af te schaffen. “ We zullen de effecten van de geschetste ontwikkelingen nauwgezet moeten volgen in het nieuwe jaar.” Enkele van de ontwikkelingen die de AZP-topman schetste waren de onderhandelingen met Self Reliance over de tarieven van het Basis Zorg Stelsel (BZSR), met de verzekeraar over de tarieven voor de Spoedeisende Hulp, met SZF over aanpassingen van tarieven in het algemeen en met verzekeraars en SZF over tarieven voor de particuliere sector. “De regering heeft de nieuwe ligdagtarieven goedgekeurd,” deelde Brahim in een adem mee.

Hij hoopt op een goede afloop van de onderhandelingen, zodat deze kunnen leiden tot een verhoging van de inkomsten van het ziekenhuis. “En toch zullen wij rekening moeten houden met een volume daling als gevolg van het nieuwe Basiszorg Stelsel.” Brahim heeft uiteengezet dat de groep on- en minvermogenden die voorheen uitsluitend bij het AZP terecht kon, met de BZSR-kaart voor een belangrijk deel zelf kan kiezen in welk ziekenhuis de persoon wil liggen. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld de apotheek.

“Vooralsnog zijn wij niet somber, maar optimistisch gestemd en wij hopen uiteindelijk in meer marktconforme verhoudingen terecht te komen met een voor Academische Ziekenhuizen gezonde ondersteuning van de overheid,” sprak Brahim op 30 januari tijdens de Owru Yari kon Makandra.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May