Vrij het nieuwe jaar in
31 Dec 2013, 22:00
foto


Aan het einde van het jaar staan we allemaal stil bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Eenieder moet voor zichzelf de keus maken hoe hij/zij het jaar afsluit. Hoe ga jij 2014 in?

'Het einde van een zaak is beter dan haar begin; beter een lankmoedige dan een hoogmoedige'. (Prediker 7:8)

Hoe we iets afsluiten is heel belangrijk, belangrijker dan hoe we beginnen. Hoe ga jij het nieuwe jaar in? Neem je de last van dit jaar weer mee... mensen die je bewust en onbewust gekwetst hebben, verdriet, ruzies, verlies van vrienden/familie, negativiteit? Zaken als deze kunnen ons het hele jaar bezig houden, maar sta jezelf niet toe om met deze bagage het nieuwe jaar in te gaan; Laat het gaan...

Jezus verwoordde het mooi: 'Zij die loslaten, zullen losgelaten worden.' Als we erover nadenken is dat helemaal waar. Wanneer we niet voluit willen of kunnen vergeven, vergiftigen we onszelf. Je belandt in een vicieuze cirkel en bent een gevangene van jezelf; vast in een houdgreep van negatieve gevoelens en gedachten. Anderen gaan verder met hun leven, terwijl jij dezelfde situatie keer op keer blijft afspelen in je gedachten.

Het is beter om lankmoedig te zijn en los te laten, zelfs wanneer we goede redenen hebben om niet te vergeven. Dit doen we niet zodat, de ander er gemakkelijk vanaf komt, maar zodat wij vrede kunnen hebben. Iets vasthouden tegen iemand die je iets gedaan heeft lijkt de gewoonste zaak van de wereld, maar vergis je niet; door al dat vasthouden word je zelf ook vastgehouden door negatieve gevoelens.

Loslaten is een keus. Vergeven is een keus. Vrij het nieuwe jaar ingaan is een keus.

Evalueer voor jezelf daar waar je nog wat bagage overboord moet gooien en maak ruimte voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar van nieuwe zegeningen. nieuwe fouten en nieuwe momenten voor vergeving.

Heb een geweldige jaarwisseling en een voorspoedig 2014!

Mr. D. Ceder
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May