Bouterse: VHP en zijn voorzitter Chandrika zijn gangsters
29 Dec 2013, 11:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse zong 'lean on me' na zijn speech. (Beeld: René Gompers)


De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), president Desi Bouterse, heeft de VHP en zijn voorzitter Chandrikapersad Santokhi 'gangsters' genoemd. Zij hebben volgens Bouterse gronden van mensen afgepakt en gaan nu huis aan huis om hun gunst te vragen. Hij had ook leedvermaak met de NPS. Bouterse noemde' op de 'owru yari' bijeenkomst in Ocer zaterdag, Santokhi 'Chandrika Segebai'. Bouterse merkte op dat hij geen namen heeft genoemd, dus niemand kan hem naar de rechter brengen.

"Ik zie al de voorzitter van de NPS in een gezamenlijke meeting met de VHP de mensen vragen om op te staan en te kloppen, want onze presidentskandidaat Chandrika komt binnen". Bouterse haalde aan dat vroeger de NPS een respectabele partij was. Hij kan zich dit niet voorstellen. "En ik ben in Wanica. Wanneer we met de ressortvoorzitters lopen, vertellen de mensen ons hoeveel gronden zijn afgepakt door toppers van deze partij die denkt dat ze president gaat leveren. Den man teki den sma gron. A man teki yu gron wiens yu habi wan beschikking, maar het kan ook niet anders. Die mannen zijn gangsters", zei Bouterse. "Daarom zeg ik je. Ik zie de voorzitter van de NPS opstaan en kloppen voor 'hier komt binnen de president Chandrika Segebai'. A man e teki yu sani gewoon en nou ga je huis aan huis. Je hebt alle dingen van Segebai overgenomen. Chandrika Segebai, president van het land".

Bouterse merkte op dat de strijd gaat tussen 'dekolonisatie en rekolonisatie. "Dit gaan wij nooit toestaan. Wij voeren een dekolonisatie beleid en wij gaan vechten voor elke millimeter grond in dit land. Laat die gangsters dit weten, laat Segebai het weten", zei de NDP-voorzitter. Volgens hem is Suriname 'onder attack', met alle steun van de 'witte mannen'. Ambassadeurs zouden Santokhi ondersteunen tegen Bouterse. De president merkte op dat zij de dieven en gangsters niet zullen kunnen helpen, want het volk zal het niet toelaten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May