Simons vraagt Bouterse om koers partij te bewaken
29 Dec 2013, 05:00
foto
NDP-bestuurslid Jennifer Geerlings-Simons (beeld: René Simons)


Bestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP), tevens voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, heeft op basis van de doelen van de partij, een evaluatie gepleegd. Zij merkte bij de jaarafsluiting van de NDP zaterdagavond in Ocer op dat binnen de partij afspraken zijn gemaakt over de koers die er gevolgd moet worden. Volgens haar zijn er ook toppers die niet de belangen van het volk maar van zichzelf, familieleden en vrienden behartigen. Zij vroeg aan president Desi Bouterse om goed hiernaar te kijken en ervoor te zorgen dat niet van de koers van het uitgestippelde beleid wordt afgeweken.

Simons pleegde haar evaluatie op basis van de doelen van de partij, vastgelegd in de statuten. Zij merkte op dat sommige mensen het nodig hebben om deze zaken in herinnering te brengen. Zij gaf de regering een plus bij diverse zaken. Het gaat goed met onder andere de nationale zelfstandigheid, bewustwording, eenheid, bevorderen van cultuur, regionale integratie. Simons kijkt uit naar het optimaal betrekken van jongeren en vrouwen in 2015. Het faciliteren van landbouwers, studenten, arbeiders en anderen moet beter worden aangepakt. De assembleevoorzitter zei dat er meer productie moet komen. Er wordt nog teveel geld uitgegeven aan buitenlandse producten. Simons merkte op dat er positieve stappen zijn gezet in het uitvoeren van het sociaal beleid.

Rechtsstaat
De NDP-topper benadrukte dat rechtsstaat inhoudt dat deze ook goed kan functioneren. Er is een groot tekort aan rechters waardoor burgers niet genoeg mogelijkheden hebben om hun recht te halen. Zij merkte op dat hier het komende jaar invulling aan moet worden gegeven, want burgers hebben veel klachten. Volgens haar is er wel sprake van scheiding der machten, maar er kan niet gesproken worden van een rechtsstaat als er evenveel rechters zijn als in de slaventijd.

Simons vroeg ook aandacht voor huisvesting. Mensen moeten precies weten wat ze moeten doen om aan een woning te kunnen komen. Nu is het niet duidelijk welke weg de mensen moeten volgen die in dringende nood zijn. Hoe komen ze in aanmerking voor het bouwfonds?
De NDP-topper bleef stil staan bij de politiek bestuurlijke vernieuwing. Zij vroeg de president om ervoor te zorgen dat iedereen zich houdt aan de uitgestippelde lijn. Mensen moeten bereid zijn voor het land te werken, want daarvoor zitten ze in topposities en niet enge belangen dienen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May