SVZ haalt streefdatum 9 januari niet voor spoedeisende hulp
27 Dec 2013, 18:00
foto
De ingang van de spoedeisende hulp van SVZ.


Het streven van het St. Vincentius Ziekenhuis om de spoedeisende hulp op 9 januari in gebruik te nemen, wordt niet gehaald. Algemeen directeur Manodj Hindori zegt dat het hier om een streefdatum ging. De definitieve datum is nog niet vastgesteld.

"Het streven was er inderdaad op gericht om de SEH op 9 januari te openen, maar momenteel vindt nog afstemming plaats over de juiste openingsdatum met de regeringsautoriteiten", deelt Hindori mee. Het ziekenhuis is nog bezig om de artsen en verpleegkundigen voor de spoedeisende hulp in te delen in het artsenrooster. Tevens wordt de laatste hand gelegd aan de afspraken met de medische specialisten voor het invullen van de wachtdienstregeling.

De gesprekken met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn reeds ver gevorderd. Het AZP heeft alle medewerking toegezegd om patiënten die moeten worden doorverwezen, over te nemen. Op financieel gebied vindt ook nog afstemming plaats met de overheid en met de verzekeraars over het te hanteren drempeltarief en overige tarieven. Het ziekenhuis verwacht wel dat de opening in januari zal plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May