Brahim: AZP ondersteunt spoedeisende hulp SVZ
27 Dec 2013, 00:00
foto
Antoine Brahim, algemeen directeur AZP.


De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) verwelkomt de spoedeisende unit van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ). "Wij zijn bezig met de protocollen van samenwerking en verlenen onze volledige medewerking", zegt algemeen directeur Antoine Brahim om een reactie gevraagd aan Starnieuws. Op 9 januari wordt de spoedeisende afdeling van het SVZ in gebruik genomen, die zich zal concentreren op Paramaribo-noord.

Brahim legt uit dat de samenwerking al in de praktijk plaatsvindt. Direct betrokkenen hebben zich kunnen oriënteren op de spoedeisende hulp van het AZP. Ook is er ruimte geboden om stage te lopen. Er is duidelijk behoefte aan nog meer spoedeisende hulp, waardoor het particuliere ziekenhuis hierop heeft ingespeeld. "Het gaat om een intensieve dienst, waarbij veel ervaring nodig is. In de samenwerkingsovereenkomst zal ook worden afgesproken welke patiënten doorverwezen zullen worden naar het AZP", zegt Brahim.

Hoewel de volle ondersteuning wordt gegeven, kijkt Brahim ook naar de uniformiteit. De spoedeisende hulp van het SVZ krijgt financiële hulp van de overheid. Deze lijn moet doorgetrokken worden naar AZP, meent Brahim omdat er een gelijke behandeling moet zijn. Ook met de zorgverzekeraars moeten dezelfde afspraken worden gemaakt. De AZP-directeur vindt dat spoedeisende hulp voor de samenleving op dezelfde basis moet plaatsvinden. De spoedeisende hulp van het overheidsziekenhuis krijgt geen extra financiële steun. Brahim zegt deze kwestie reeds onder de aandacht te hebben gebracht van het ministerie van Volksgezondheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May